fbpx

Door het zadelmerk Graziozo was ik gevraagd mee te schrijven aan hun meest recente blog. Ik heb, samen met de andere schrijvers, in het kort uiteen gezet waarom een goed passend zadel belangrijk is voor de gezondheid van het paard.

Problemen die kunnen ontstaan door een slecht passend zadel zijn uiteenlopend. Je paard kan staakgedrag vertonen, maar kan ook een (lichte) kreupelheid laten zien. De ontwikkeling van de rugspieren kan achterblijven, maar er kan ook bijvoorbeeld een blessure ontstaan aan de rugband van het paard.

Wil je deze problemen voorkomen? Zorg dan voor een goed passend zadel en regelmatige check ups van dit zadel door een professional. Zelf kun je ook op een aantal punten letten:

  • Het zadel mag niet voorbij de 18e rib komen
  • De beweging van het schouderblad mag niet beperkt worden. Let er dus op dat het zadel niet te ver naar voren wordt gelegd
  • Let op zwellingen onder het zadel na het rijden. Ook wanneer deze weer snel wegtrekken, is het belangrijk je zadel snel te laten controleren.

Lees meer in de blog van Graziozo.

Wil je graag nóg meer weten over het voorkomen van rugproblemen bij je paard? Download mijn gratis e-book!

Meer over de anatomie van het paard, de verschillende spiergroepen én hoe je deze zo goed mogelijk traint, leer je in mijn online cursus. Daarin leer je ontzettend veel over hoe een paard in elkaar zit, hoe je problemen kan voorkomen (een goed passend zadel hoort daar dus ook bij!) en hoe je je paard zelf al kan helpen met acupressuur.

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!