fbpx

‘Blij paard, blije eigenaar’

Online cursus waarin je leert hoe je paard in elkaar zit!

HERKEN JE DIT?

R

Je wilt graag zeker weten dat je paard goed in zijn vel zit

R

Je wilt weten met welke oefeningen je jouw paard gericht kan trainen

R

Je wilt zelf de bespiering van je paard kunnen beoordelen

R

Je wilt graag zelf al in kunnen grijpen als je paard pijn heeft of last heeft van zijn spieren

R

Je wilt graag weten hoe je paard eigenlijk hoort te bewegen

R

Je twijfelt wel eens bij een kreupelheid: is het nu links- of juist rechtsvoor?

R

Je wilt subtiele pijnuitingen bij je paard kunnen herkennen om hem zo blij mogelijk te houden

R

Je wilt blessures kunnen voorkomen bij je paard

Vanmorgen aangemeld en gestart. Ik heb moeite om mijn laptop aan de kant te zetten omdat het zo leerzaam is en er belletjes gaan rinkelen dankzij deze duidelijke uitleg. Ik ben er gelukkig nog niet doorheen maar hoop nu al op meer. Duidelijke uitleg met foto’s, afbeeldingen en filmpjes. Kan het echt iedereen aanraden!

Rebecca

Ik vind de lessen echt heel interessant en het draagt ook echt bij in de praktijk.

De kijk op de beweging en het gebruik van het lijf van je paard is nog beter.

Je herkent de symptomen van een probleem eerder en zo kan je de training van het paard meer aanpassen op zijn ongemakken. Waardoor het “probleem” sneller op te lossen is.

Sylvia

Professioneel dressuuramazone

Wat ga je leren?

In 5 modules leer je de belangrijkste highlights van de anatomie en biomechanica van je paard. Je leert pijnsignalen herkennen, bespiering beoordelen én je weet waarop je moet letten om blessures te voorkomen. Je leert verschillende kreupelheden herkennen. Daardoor hoef je dus niet meer te twijfelen over hoe je paard loopt en weet je waaraan je kunt werken om je paard te verbeteren. Tot slot leer je ook nog belangrijke acupressuurpunten zodat je je paard zelf al op weg kunt helpen bij pijn of ongemak. (en je krijgt zelfs een complete mini-cursus extra met ontspanningstechnieken en acupressuurpunten voor verschillende blessures!)

Aan het eind van de cursus bezit je essentiële basiskennis die nodig is om zo bewust mogelijk te kunnen werken mét en genieten ván je paard.

Waaruit bestaat het programma?

Het programma bestaat uit 5 modules met lessen (en bonussen!). Je krijgt vanaf 21 september elke week toegang tot een nieuwe les en je behoudt toegang tot al het materiaal. Je kunt dus alles in je eigen tempo lezen, leren en volgen. Bij de verschillende modules horen hand-outs, presentaties en beeldmateriaal.

Er is 2x een live Q&A via Zoom; je kunt dan al je vragen stellen!

Op een locatie in Rucphen krijg je live uitleg en een demo van mij over de verschillende acupressuurpunten en ontspanningstechnieken. Mocht je dan nog iets anders willen vragen over de lesstof, kan dat ook!

Stel je voor…

Dat je zelf je paard kunt helpen bij lichte klachten of tijdens het herstel van een blessure…

Je weet hoe je paard hoort te bewegen en je hebt het eerder door als er iets ‘niet’ klopt, waardoor je sneller kunt ingrijpen.

Je hoeft je niet meer onzeker te voelen over de training van je paard, want je wéét waaraan je wilt werken…

Een bijzonder leerzame verzameling informatie die ik op elk gewenst moment erbij kan pakken als naslagwerk voor wanneer ik eens twijfel of meer wil weten over hoe mijn paard erbij staat. 
Doordat alles rustig en kalm wordt uitgelegd is het voor iedere paardeneigenaar goed te volgen. 
Ik ben er van overtuigd dat het verdiepen in deze materie bijdraagt tot vroegtijdig signaleren van eventuele klachten bij het paard en daarmee erger voorkomen kan worden. 
Daarnaast is het een versteviging van de band die je hebt als team met je dier omdat het een uitbreiding is van je begrip van de taal die het paard spreekt. 
Ik als semi-fanatieke wedstrijd amazone put hier veel inspiratie uit. 

Else

DE LESSEN:

Les 1:

Anatomie

Hoe zit een paard in elkaar? We besteden speciale aandacht aan het bewegingsapparaat: de spieren en relevante structuren in het lichaam. 

Les 2:

De spieren van JOUW paard

Hoe zit het met de spieren van je paard? Je leert hoe je de bespiering van je paard zelf kan controleren. Verder leer je welke oefeningen je kan doen om gericht bepaalde spiergroepen te trainen.

Les 3:

Pijn

Je leert hoe je pijn beter kunt herkennen bij je paard aan verschillende signalen. Zowel onder het zadel als in de dagelijkse omgang (met een extra uitleg over hoofdpijn en technieken voor hoofd- en halsklachten)

Les 4:

Kreupelheid & beweging

Wat is nu eigenlijk een kreupelheid? Hoe weet je aan welk been je paard kreupel is? Hoe hoort een paard te bewegen?

Les 5

Acupressuur

Je leert een aantal belangrijke acupressuurpunten die je in kan zetten bij je eigen paard zodat je pijn en ongemak zelf al kunt behandelen.

BONUS

Instructievideo longeren 

Presentatie over het in balans longeren van je paard door Eva van Schendel (Pam’s Training)

BONUS

Mini-cursus

Deze mini-cursus was eerst los verkrijgbaar, maar krijg je nu cadeau bij de online cursus! Je krijgt een uitleg over verschillende ontspanningstechnieken en acupressuurpunten voor verschillende blessures/klachten 

Dit levert de cursus jou op:

=

Je weet hoe je paard hoort te bewegen en kunt dit zelf beoordelen

=

Je kent de verschillende (subtiele) pijnsignalen bij een paard, dit is essentieel in het voorkomen/vroegtijdig herkennen van blessures

=

Je kunt de bespiering en verbeterpunten van je paard zelf beoordelen

=

Je zult met meer plezier en vertrouwen met je paard kunnen werken

=

Je kunt gericht aan de slag met de training van je paard

=

Je kent de belangrijkste spieren van het paard

=

Je kent belangrijke acupressuurpunten en kunt je paard daarmee zelf helpen bij kleine ongemakken én tijdens het herstel van een blessure

=

Op de langere termijn kun je kosten besparen doordat blessures en revalidatietrajecten worden voorkomen/verkort

Super blij dat ik me ingeschreven heb voor deze cursus! Veel geleerd met de lessen, echt een aanrader voor iedere paarden eigenaar. Alles wordt helder uitgelegd en toegelicht. Pluspunt vind ik de PDF bestanden en filmpjes die bij de cursus zitten. De filmpjes geven duidelijk weer datgeen wat in de les is besproken en de pdf-bestanden zorgen voor t naslagwerk. Aimée geeft daarnaast ook tips voor oefeningen, erg handig om gericht te trainen.

Renate

Start binnenkort weer met de cursus!

Over mij

Ik ben Aimée de Rooij en al meer dan 10 jaar werkzaam als dierenarts, chiropractor en acupuncturist voor paarden. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van rugproblemen en andere aan de wervelkolom gerelateerde aandoeningen. In mijn praktijk heb ik honderden paarden behandeld met o.a. chiropractie en acupunctuur. Ik zie dagelijks paarden met problemen, die voorkomen kunnen worden door kleine aanpassingen. Daarom heb ik deze cursus ontwikkeld. Voor jou en je paard. Zodat jij met vertrouwen met je paard kunt werken en weet hoe je paard in elkaar zit.

 

Aimée

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik dit programma wel doen op mijn computer?

 

Je hebt alleen internet nodig op je computer. Bijvoorbeeld Google Chrome.

 

Heb ik bepaalde voorkennis nodig?

 

Nee, dit is niet nodig. Iedereen met interesse in gezondheid en welzijn van het paard kan meedoen!

Ik heb geen eigen paard, kan ik toch meedoen?

Jazeker, de lessen kun je gewoon volgen en kunnen zeer nuttig zijn mocht je in de toekomst eventueel wel een eigen paard hebben

Wat krijg ik precies?

 

Je krijgt verschillende hand-outs, presentaties en beeldmateriaal (korte video’s). Na het volgen van deze online training, bezit je essentiële kennis over je paard. Je zult met meer vertrouwen met je paard trainen, omdat je weet wat de verbeterpunten zijn en je de signalen van je paard beter begrijpt. Je kan daardoor blessures voorkomen en je kunt je paard meteen zelf helpen bij kleine ongemakken en bij het herstel van blessures.

Is de prijs inclusief BTW?

 

Ja, de prijzen zijn inclusief BTW. Deze BTW is aftrekbaar voor Nederlandse ondernemers.

 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

 

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma.

 

Tot wanneer blijven de video’s online staan?

 

De video’s blijven altijd online staan.

 

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!