In eerdere blogs heb ik benoemd hoe je rugklachten bij je paard kan herkennen en voorkomen. Deze week is de blog wat korter dan anders en bevat het een gratis download met tips die nuttig zijn voor jou als paardeneigenaar.

Wanneer je paard rugklachten heeft, is het altijd verstandig je dierenarts in te schakelen. Deze kan door middel van een klinisch onderzoek (en eventueel verder onderzoek zoals röntgen of echo) achterhalen wat de oorzaak is van de klachten en of er inderdaad sprake is van primaire rugpijn. Soms kan er namelijk een ander (orthopedisch) probleem spelen, die tot secundaire rugklachten leidt. Dan moet er behalve naar de rugpijn óók gekeken worden naar de andere klachten. Het is soms lastig dit als eigenaar te herkennen. Schakel dus altijd een professional in wanneer er enigszins twijfels zijn over de verschijnselen bij je paard.

In afwachting van de dierenarts of therapeut, is het vaak al fijn als je zelf een idee hebt wat je kan doen. Er bestaat namelijk vaak onzekerheid over wat je het beste kan doen. Moet je nu juist wel of niet longeren? En moet dit dan met een bijzetteugel of zonder? Welke oefeningen kun je het beste wel doen en wat kun je beter vermijden?

Download hieronder 3 tips wanneer je paard rugklachten heeft. In de download vind je 3 eenvoudige stappen die je kan nemen als je paard rugklachten heeft.

Wanneer de rugklachten bevestigd zijn door je dierenarts, kan deze je verder adviseren over de te nemen vervolgstappen. Voor elk paard zal het revalidatieplan er anders uitzien!

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!