fbpx

In plaats van een uitgebreide blog, hierbij een link naar een video die ik heb opgenomen via Instagram. Daarin bespreek ik in het kort een aantal tips ter verbetering van de bovenlijn van je paard.

De belangrijkste tips uit deze video zijn:

  • Werk aan de rompstabiliteit. In mijn gratis e-book staan een aantal stretches beschreven. Voer deze rustig uit en laat je paard zelf met zijn hoofd naar links/rechts en tussen de benen bewegen. Begin rustig en laat je paard de houding bijvoorbeeld maar 2 seconden vasthouden. Dit kun je dan geleidelijk aan opbouwen naar 5 herhalingen van 10 seconden.
  • Heuvelwerk is ontzettend goed voor je paard. Hoe lager het tempo, hoe groter de controle die de spieren moeten uitoefenen. Heuveltjes stappen is dus voor deze indicatie nuttiger dan over heuvels racen… Wees creatief en probeer ergens een klein heuveltje te vinden in ons platte landje.
  • Pijn uitsluiten. Wanneer je paard pijn heeft, zal de opbouw van de bespiering van de bovenlijn van je paard niet optimaal gaan. Bepaalde oefeningen kunnen dan ook ook averechts werken. Sluit onderliggende pijn dus uit!
  • Vrije beweging is en blijft heel erg belangrijk. Wanneer je paard niet voldoende vrije beweging krijgt, zal hij niet de bespiering op kunnen bouwen die jij voor ogen hebt.

Laat het me zeker weten wat je van de video vond. Laat het me ook weten als de voorkeur uit gaat naar een ‘gewone’ blog in plaats van een korte video. Dit kan via een persoonlijk bericht of als reactie hieronder of bij de video.

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!