Behandelingen op maat voor je paard

Tijdens een consult maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden. Eerst vindt er een klinisch onderzoek plaats, waarbij de klachten van je paard en de symptomen in beeld worden gebracht. Vervolgens behandel ik je paard met behulp van chiropractie, acupunctuur en eventueel lasertherapie. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van medical taping en geef ik trainings- en/of bewegingsadvies.

Chiropractie

Chiropractie is een manuele behandelmethode die gericht is op het herstellen van de beweeglijkheid van de wervelkolom en het effect daarvan op het gehele lichaam. Tijdens een behandeling wordt de beweging van alle wervels, de gewrichten en de structuren eromheen (zoals de spieren) beoordeeld. Beperkingen in de beweeglijkheid worden hersteld door middel van specifieke correcties. Naast chiropractie, maak ik soms ook gebruik van osteopathische technieken. Dit is afhankelijk van het probleem en wat er op dat moment gewenst is voor uw paard.

Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de TCM (Traditional Chinese Medicine) en is, net als chiropractie, gericht op het gehele lichaam. Acupunctuur heeft o.a. een pijnstillend effect. Door het inbrengen van een acupunctuurnaald op specifieke punten, komen er lichaamseigen pijnstillers vrij en ook via het zenuwstelsel, wordt de overdracht van een pijnprikkel geremd. De combinatie van acupunctuur en chiropractie werkt daardoor erg fijn, doordat via verschillende routes pijnlijkheden en beperkingen in het lichaam worden aangepakt.

 

Lasertherapie

Ik maak regelmatig gebruik van High Power Lasertherapie (Class IV). Laserlicht is licht met 1 golflengte wat diep doordringt in het weefsel. Door de bestraling met het laserlicht treden er reacties op in de cellen. De cellen absorberen het licht en de mitochondriën worden gestimuleerd. Deze mitochondriën zijn verantwoordelijk voor de energiehuishouding van de cellen. Door het laserlicht wordt de celfunctie genormaliseerd en worden ontstekingsreacties geremd. Verder wordt pijn verminderd en wordt het genezingsproces gestimuleerd. 

Wat een vakvrouw! Na een aantal behandelingen bij verschillende chiropractors, acupuncturisten en dry needling therapeuten, kan ik zeggen dat ik bij Aimée echt verschil merk. Doordat Aimée zo gespecialiseerd is in meerdere behandelmethodes, hoeven mijn paarden maar door 1 iemand nagekeken te worden en kunnen ze tegelijk met veel kennis en technieken behandeld worden. Dus de keuze is voor mij snel gemaakt als mijn paarden behandeld moeten worden.

Brian Barnett

Professioneel dressuurruiter

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!