Trajecten op maat voor je paard

Het allerbelangrijkste voor je paard is dat hij zich lekker voelt en een blij paard is. Hij moet pijnvrij kunnen bewegen en jullie moeten met plezier kunnen samenwerken. Op die manier boeken jullie de gewenste resultaten, zowel thuis in jullie dagelijkse omgang als in de (hogere) wedstrijdsport.

Ik zet me als paardenarts in om je hierbij te helpen. Ik behandel paarden met verschillende therapieën, namelijk chiropractie, acupunctuur en lasertherapie, zodat ze pijn- en blessurevrij zijn. Maar vooral wil ik het bewustzijn onder paardeneigenaren vergroten. Iedereen heeft veel liefde voor zijn paard en wil het beste voor zijn paard. Paarden zijn van oudsher echter meesters in het maskeren van pijn. Daarom is het zo ontzettend belangrijk je bewust te zijn van wat er zich afspeelt in het paardenlijf en is het belangrijk je te verdiepen in de anatomie, biomechanica en de subtiele pijnsignalen die een paard soms laat zien. Ik geloof in duurzame oplossingen, consulten en trainingen voor paardeneigenaren.

Het is van belang dat we aanpakken wat er nu speelt en dat we voorkomen dat er andere (kleinere of grotere) blessures ontstaan. Ik ga als paardenarts verder dan alleen paarden zien en behandelen. Daarom heb ik een training ontwikkeld die paardeneigenaren voorziet van essentiële (basis)kennis over paarden.

Je kan met mij op verschillende manieren samenwerken:

Los consult

Het is mogelijk om een los consult in te plannen. In verband met betere resultaten, opvolging en een duurzamere investering, wordt de voorkeur gegeven aan 1 van de verschillende trajecten.

De kosten van een consult bedragen €155,- incl. BTW (€127,50 excl. lasertherapie), excl. eventuele visitekosten.

Informeer naar de mogelijkheden!

Heb ik op dit moment nog geen tijd om je paard meteen te zien en te behandelen? Dan is de mini-cursus heel geschikt. Je leert direct wat je zelf kan doen om je paard te ondersteunen ten tijde van een blessure of wanneer er lichte klachten zijn!

Wat een vakvrouw! Na een aantal behandelingen bij verschillende chiropractors, acupuncturisten en dry needling therapeuten, kan ik zeggen dat ik bij Aimée echt verschil merk. Doordat Aimée zo gespecialiseerd is in meerdere behandelmethodes, hoeven mijn paarden maar door 1 iemand nagekeken te worden en kunnen ze tegelijk met veel kennis en technieken behandeld worden. Dus de keuze is voor mij snel gemaakt als mijn paarden behandeld moeten worden.

Brian Barnett

Professioneel dressuurruiter

Behandelmethoden

Ik maak gebruik van verschillende behandelmethoden. Eerst vindt er een klinisch onderzoek plaats, waarbij de klachten van je paard en de symptomen in beeld worden gebracht. Vervolgens behandel ik je paard met behulp van chiropractie, acupunctuur en eventueel lasertherapie. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van medical taping.

Chiropractie

Chiropractie is een manuele behandelmethode die gericht is op het herstellen van de beweeglijkheid van de wervelkolom en het effect daarvan op het gehele lichaam. Tijdens een behandeling wordt de beweging van alle wervels, de gewrichten en de structuren eromheen (zoals de spieren) beoordeeld. Beperkingen in de beweeglijkheid worden hersteld door middel van specifieke correcties. Naast chiropractie, maak ik soms ook gebruik van osteopathische technieken. Dit is afhankelijk van het probleem en wat er op dat moment gewenst is voor uw paard.

Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de TCM (Traditional Chinese Medicine) en is, net als chiropractie, gericht op het gehele lichaam. Acupunctuur heeft o.a. een pijnstillend effect. Door het inbrengen van een acupunctuurnaald op specifieke punten, komen er lichaamseigen pijnstillers vrij en ook via het zenuwstelsel, wordt de overdracht van een pijnprikkel geremd. De combinatie van acupunctuur en chiropractie werkt daardoor erg fijn, doordat via verschillende routes pijnlijkheden en beperkingen in het lichaam worden aangepakt.

 

Lasertherapie

Ik maak regelmatig gebruik van High Power Lasertherapie (Class IV). Laserlicht is licht met 1 golflengte wat diep doordringt in het weefsel. Door de bestraling met het laserlicht treden er reacties op in de cellen. De cellen absorberen het licht en de mitochondriën worden gestimuleerd. Deze mitochondriën zijn verantwoordelijk voor de energiehuishouding van de cellen. Door het laserlicht wordt de celfunctie genormaliseerd en worden ontstekingsreacties geremd. Verder wordt pijn verminderd en wordt het genezingsproces gestimuleerd. 

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!