Net als veel andere dierenartsen, was ik vroeger al gek op dieren. Paarden in het bijzonder! Het liefst bracht ik mijn tijd door op de manege en vanaf mijn 9e bij mijn eerste grote liefde, Boudewijn. Een lieve, eigenwijze D-pony. Ik heb gedurende mijn jeugd veel plezier gehad bij de paarden. Uren bracht ik door op stal en in het zadel. Na het VWO heb ik Zeeland verlaten en ben ik diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. Ik werd een stuk minder actief in de paardensport, maar de liefde voor paarden is blijven bestaan. Ik heb me gericht op de paardengeneeskunde en tijdens een stage in Australië kwam ik in aanraking met de chiropractie. Ik was zo onder de indruk van de resultaten, dát wilde ik zelf ook kunnen. Dat is gelukt!

Mijn werk

Na het behalen van mijn dierenartsdiploma heb ik eerst in het Midden-Oosten gewerkt als algemeen paardenarts bij een paardenkliniek. Na een korte werkvakantie in Australië ben ik in 2009 in Nederland begonnen als zelfstandig veterinair chiropractor onder de naam Aimée de Rooij Dierenchiropractie. Mijn praktijk groeide snel en in de afgelopen jaren ben ik me blijven ontwikkelen en heb ik verschillende na- en bijscholingen gevolgd. Nu, 10 jaar later, voelde het eigenlijk niet meer goed om alleen onder de noemer van chiropractie te werken. Ik doe immers veel meer. Ik maak gebruik van acupunctuur, medical taping, osteopathische technieken, lasertherapie en triggerpoint-technieken. Ik behandel paarden aan huis vanuit Odijk (Utrecht) of op de praktijk van Dier-N-artsen in Oosteind. Vanwege mijn Zeeuwse roots ben ik regelmatig in Zeeland. Verder ben ik elke 3e dinsdag van de maand te vinden bij Dierenkliniek Meerkerk.

acupunctuur paard medical tape

Privé

Behalve dat ik heel graag werk, geniet ik in mijn vrije tijd van mijn leven met mijn man en twee kindjes in een rustig dorp in de provincie Utrecht. Ik mis Zeeland heel af en toe, dus wie weet keren we daar ooit nog eens terug om te pensioneren. Degenen die me al wat langer kennen, weten dat ik erg graag koffie drink met vriendinnen, dol ben op lekker eten en voetbalsupporter ben. Dat laatste weet ik goed te scheiden van mijn werk, dus daar hóeven we het niet over te hebben… 

Mijn missie

Het is mijn missie om paarden en hun eigenaren blijer te maken. Ik zie regelmatig dat er, ondanks alle goede bedoelingen, sprake is van pijn of ongenoegen bij een paard. Dit wil ik verhelpen en voorkomen. Door middel van de behandelingen, maar ook door het delen van de kennis die ik sinds het begin van mijn studie in 2001 heb opgedaan. Voor paardeneigenaren die hun kennis verder willen verdiepen en daardoor fijner willen kunnen samenwerken met hun paard, heb ik een online cursus ontwikkeld. Ik help je hiermee graag op weg naar een blijer paard!

 

Sinds ik mijn paarden door Aimée laat behandelen, hebben ze echt grote stappen vooruit gemaakt. De behandelingen helpen mij vaak door het stukje heen, waar ik alleen door het trainen, net niet doorheen kom.

De bezoeken van Aimée zijn niet alleen fijn voor de paarden, maar ook gezellig en interessant voor mij!

Een goed team en het juiste management om je heen is enorm belangrijk. Ik ben daarom ook superblij dat Aimée daar bij mij deel van uit wil maken.

Zoë de Booij

Zoë de Booij Dressage Stables

Afgeronde opleidingen en cursussen

  • Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht
  • International Academy of Veterinary Chiropractic basic course, Sittensen, Duitsland
  • International Veterinary Acupuncture Society-Basic course, German Veterinary Acupuncture Society (GERVAS).
  • Medical Taping
  • Stammer Kinetics I&II “Movement Analysis and Functional Mobilisation”
  • Meerdere cursussen bij College of Integrative Therapies: o.a. Foundation Course in Veterinary Chinese Herbal Medicine
  • Congressen in binnen- en buitenland bezocht

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!