fbpx

Ja, het is zo ver! De Paard & Gezondheid Podcast is ‘geboren’! Een podcast die in het teken staat van paarden: de gezondheid en het welzijn!

Samen met mijn oud-studiegenoot Iris van Gulik wil ik het paardenwelzijn en de gezondheid van paarden in Nederland vergroten. We hebben beiden een online cursus en zijn heel actief op social media, maar een podcast ontbrak nog. En die is er dus nu alsnog! Wekelijks bespreken we een onderwerp zodat je mogelijke problemen bij je paard eerder herkent en kunt voorkomen. De eerste afleveringen staan ondertussen online!

Maagzweren en veulens

De eerste aflevering gaat over maagzweren. Deze komen erg vaak voor bij paarden en zijn een pijnlijk en lastig probleem. In de blog over pijn bij aansingelen heb ik maagzweren al eerder besproken. In de podcast gaan Iris en ik verder in op de diagnostiek, de verschijnselen, risicofactoren en therapie. Ook komen er nog 2 interessante casussen aan bod.

In de tweede aflevering bespreken we voorzorgsmaatregelen rondom het veulenen. Waar moet je op letten vooraf en wanneer bel je de dierenarts tijdens het veulenen? Hoe lang mag het bijvoorbeeld duren voordat de nageboorte eraf is? Ga snel naar Spotify om onze Podcast te luisteren!

Vragen

Heb je nu een vraag naar aanleiding van een van de afleveringen? Of is er een onderwerp wat we echt een keer moeten bespreken? Laat het ons weten! Stuur ons een berichtje via Instagram of laat hieronder een reactie achter. Dan kunnen we je vraag binnenkort behandelen!

Deel deze blog met vrienden!

Download het gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download het gratis e-book met 8 tips om rugklachten te voorkomen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Gratis masterclass: meteen je paard zelf helpen bij lichte klachten

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Must do-oefeningen voor een soepel, sterk paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Handige checklist voor het trainen van de rompstabiliteit

Je weet nu precies of je elke week de benodigde oefeningen doet

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download GRATIS

 

Eenvoudige uitleg + videotips

3 acupressuurpunten + 2 ontspanningstechnieken 

Toe te passen ter ondersteuning bij rug- hals- of achterhandsklachten óf simpelweg ter ontspanning van je paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download is gelukt!