fbpx

Waarom train jij zijgangen met je paard? En waarom doe je eigenlijk überhaupt bepaalde oefeningen? Misschien maak je wel dezelfde denkfout, die ik voorheen ook maakte?

Klasse M

Toen ik naar de klasse M mocht, ging ik fanatiek zijgangen oefenen. Ik had geen flauw benul van waarom die oefeningen er waren en dat deze zijgangen geen doel op zich zijn. Ik reed figuren en zijgangen, omdat ze gevraagd weren in mijn dressuurproeven. Maar waarom zou je eigenlijk schouderbinnenwaarts doen met je paard? Dit is bedoeld om de soepelheid, balans en de kracht van de achterhand te verbeteren. Zijgangen zijn dus geen doel op zich, maar ze zijn een ‘middel’ om je paard te trainen.

Kennis van anatomie

Denk goed na over waarom je iets doet en wat er gebeurt in het lijf. Kennis van anatomie en biomechanica zijn een vereiste. Weet hoe het lijf van je paard in elkaar zit en hoe het lichaam hoort te bewegen. Bedenk bij elke oefening die je rijdt wat het doel is en wat er gebeurt. Welke spieren wil je trainen? Wat zijn de verbeterpunten van je paard? Waarom doe ik eigenlijk balkjestraining? Een heleboel vragen dus, maar het is zó belangrijk om goed bij al deze punten stil te staan. Dan zul je echt met meer plezier met je paard kunnen samenwerken en blessures kunnen voorkomen.

Deel deze blog met vrienden!

Download het gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download het gratis e-book met 8 tips om rugklachten te voorkomen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Gratis masterclass: meteen je paard zelf helpen bij lichte klachten

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Must do-oefeningen voor een soepel, sterk paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Handige checklist voor het trainen van de rompstabiliteit

Je weet nu precies of je elke week de benodigde oefeningen doet

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download GRATIS

 

Eenvoudige uitleg + videotips

3 acupressuurpunten + 2 ontspanningstechnieken 

Toe te passen ter ondersteuning bij rug- hals- of achterhandsklachten óf simpelweg ter ontspanning van je paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download is gelukt!