Na het Vuurtype en het Aardepaard, gaat deze blog over het ‘Metaaltype’ en de karaktereigenschappen die je mogelijk kan herkennen bij je paard.

Metaalpaard

Het ‘Metaalpaard’ is net als het Aardepaard gevoelig en betrouwbaar, maar de motivatie is heel anders. Deze paarden houden van een uitdaging en hard werken. Een tak van sport waarbij ze zowel mentaal als fysiek uitgedaagd worden, past hen het beste. Hij leert makkelijk en geeft meer dan het maximale tijdens een training. Wanneer deze paarden met pensioen zijn, houden ze ervan om toch nog aan het ‘werk’ te zijn zodat ze zich nuttig voelen.

Hoogsensitief

Ze lijken aan de buitenkant mogelijk kalm, maar ze zijn erg gevoelig. Ze kunnen dan ook goed hun stress verbergen en opkroppen. Aangezien ze zo gevoelig zijn voor verschillende prikkels, houden deze paarden meestal niet van veel drukte op stal. Een kleine rustige kudde van weidemaatjes bevalt hen het beste en als ze op stal staan, houden ze niet van een drukke stalgang waar continu mensen in- en uitlopen.

Gevoelige luchtwegen

Metaalpaarden zijn het gevoeligst op hun luchtwegen. In de Chinese geneeskunde hebben de longen een nauwe relatie met de huid. Daardoor kunnen huidproblemen ook tot uiting komen bij een onbalans. Verder kan het immuunsysteem onder druk komen te staan ten tijde van fysieke of mentale stress. Let goed op deze signalen. Het metaaltype kan stoicijns lijken, maar huiduitslag kan bijvoorbeeld het enige signaal zijn wat aangeeft dat dit paard je hulp nodig heeft en onder stress staat.

Kort samengevat:
  • Karakter: betrouwbaar, gevoelig
  • Stress door: drukte, te veel prikkels, gebrek aan regelmaat
  • Gevoelig voor: stress, luchtwegproblemen, huidproblemen
  • Tips voor de training: zorg voor uitdaging en ‘werk’ toch nog regelmatig met dit paard wanneer het met pensioen is

Herkenbaar? Laat het me hieronder weten of via Instagram of Facebook!

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!