fbpx

Ik sloeg steil achterover toen ik een bericht las over het mogelijk gebruik van elektrische sporen bij een paard. Ongelooflijk dat deze bestaan en dat ze dus mogelijk ook nog eens gebruikt worden. Groot was mijn verbazing toen ik las dat er in 2015 al eerder eens iemand veroordeeld is voor het gebruik van deze elektrische sporen. Bekijk de korte video om te luisteren naar mijn mening hierover. Maar die kun je waarschijnlijk al wel raden…

Nu heb ik al eerder dingen geschreven en gezegd over hulpteugels als een slofteugel. Ik ben geen fan van het gebruik hiervan. Waarom ik denk dat het schadelijk is voor de gezondheid van je paard, kun je hier lezen. Denk dus alsjeblieft na waarom je iets doet met je paard. Wat is je doel? Hoe beweegt het lijf van het paard? Wat gebeurt er als je op een bepaalde plek meer druk toevoegt? Welke invloed heeft dit op de spierspanning en de beweging? En bereik je dan nog je eigenlijke doel?

Voor de gezondheid en het welbevinden van je paard is het erg belangrijk dat je goed weet wat je doet en hoe het lijf hoort te functioneren. Op woensdagavond 15 juli geef ik een online webinar over de rug van het paard. Ik geef je een uitleg over de anatomie en biomechanica én geef ik je tips voor de training. Daarnaast kun je via de chat je vragen stellen. Schrijf je in via deze link! (Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem! Je ontvangt per e-mail een replay van het webinar)

Deel deze blog met vrienden!

Download het gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download het gratis e-book met 8 tips om rugklachten te voorkomen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Gratis masterclass: meteen je paard zelf helpen bij lichte klachten

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Must do-oefeningen voor een soepel, sterk paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Handige checklist voor het trainen van de rompstabiliteit

Je weet nu precies of je elke week de benodigde oefeningen doet

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link. Check je spam wanneer je niets ontvangt!

Download GRATIS

 

Eenvoudige uitleg + videotips

3 acupressuurpunten + 2 ontspanningstechnieken 

Toe te passen ter ondersteuning bij rug- hals- of achterhandsklachten óf simpelweg ter ontspanning van je paard

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot deze download

Download is gelukt!