Naar aanleiding van een eerdere blog, was ik gevraagd door de redactie van Bit om een reactie te geven op de stelling ‘Topsport met paarden, kan dit nog wel?’

Deze vraag is wat mij betreft niet zo simpel te beantwoorden. Ik had wel 5000 woorden kunnen gebruiken om deze vraag van verschillende kanten te belichten en verschillende misstanden (en misverstanden) aan de kaak te stellen.

Het belangrijkste vind ik, dat het belang van het paard ALTIJD voor het sportbelang gaat en dat het welzijn van het paard echt op nummer 1 moet staan. Ik denk dat het vaak onbedoeld en onbewust fout gaat en daar moeten we met zijn allen wat aan doen.

Lees hier mijn volledige reactie die in Bit nummer 267 te lezen was.

Download mijn gratis e-book

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails met betrekking tot dit e-book

Download gelukt! Je ontvangt een e-mail met daarin de link naar mijn e-book. Check je spam wanneer je niets ontvangt!